Miért nem látunk tisztán a saját életünkkel kapcsolatban? Mi lehet a megoldás?

Miért nem vagyunk sokszor képesek meglátni a kiutat a saját élethelyzetünkből?

Mások életét, problémáit sokkal könnyebben átlátjuk és a megoldási lehetőségek is azonnal több alternatívaként is jelentkeznek. Mi az oka annak, hogy a saját életünkben előfordul, hogy a probléma elő tüneteit nem vesszük – vagy nem akarjuk észre venni? Ha pedig már nyakig benne vagyunk a pácban, akkor miért nem látjuk meg az alternatív megoldási lehetőségeket?

Önmagunkkal kapcsolatban kevésbé vagyunk képesek érzelemmentesen látni, döntéseket hozni. A nehézséget kiváltó ok képes annyira felszítani az érzelmeinket, hogy ezáltal kibillent minket az egyensúlyi helyzetünkből. Biztos Te is láttál már viharos széltől felkorbácsolt tavat, tengert… csak a felkavart iszapot, homokot lehet látni, a medret nem látod. A szél erejét nem tudjuk korlátozni, meg kell várnunk míg elül a vihar. Ez is lehet egy jó stratégia, főleg, ha van időd az adott élethelyzetben (ki)várni. Az érzelmeidet azonban meg tudod tanulni kontrollálni és így a belső-érzelmi viharokat, néha tornádókat:) le tudod állítani, vagy jobb esetben meg tudod előzni a kialakulásukat. Ez a kineziológia egyik ajándéka: képes lecsendesíteni a vihart, és így a kezelés során könnyebben és tisztábban láthatod meg az adott élethelyzetből kivezető utat magad is!

A nehéz élethelyzet pont attól válik kihívássá és végső soron tanulási lehetőséggé a számunkra, hogy először át kell lássunk az érzelmeink szemüvegén. Viszont nem mindegy, hogy előbb végigseper rajtad a tornádó és óriási sebeket ejt, vagy meglátod az előjelzéseket és megelőzheted a sérüléseket! Az érzelmi vihart, döntésképtelenséget vagy a nehéz élethelyzeteket kiváltó ok, annyira stresszel bennünket, hogy maga a stressz biokémiai folyamata blokkolja a kiút felismerését. A kineziológiai korrekciók segítségével már a kezelés elején oldjuk a stresszes állapotot, így az élethelyzettel kapcsolatos érzelmi stresszt is. Ezáltal már a kezelés első szakaszában képessé válik a kliens a problémájának konkrétabb megfogalmazására, tudatosítására.

A kineziológia második ajándéka, a tisztánlátásunk felszabadítása és a döntési szabadságunk visszaállítása.

Egy-egy kihívásokkal teli helyzetben vagy döcögő életterületen, a megoldás azért is rejtve maradhat előttünk, mert valamilyen önkorlátozó hiedelem gátolja a tisztánlátásunkat.

A korlátozó hiedelem vagy más néven hitrendszer, olyan téves, stresszhelyzet által “tanult”, többnyire vélt igazság, ami voltaképpen nem igaz és amire semmi szükségünk ahhoz, hogy harmóniában éljünk és az életünk előre haladjon.

A hitrendszeri blokkok egy részét felismerheted tudatos szinten arról is, hogy valamiről vagy valakiről eleve eldöntötted, hogy mekkora, milyen, hogy működik, azaz kész reakciód van rá… még az előtt, hogy az a valami valóban megnyilvánulna, találkoznál vele!

Például, ha valaki hitrendszerében szerepel az a kondicionálás, hogy “a pénzért keményen meg kell dolgozni’, akkor nem lesz képes könnyedén pénzt keresni és hajlamos lehet a munkamániára. Egyszerűen akkor érzi jól magát – tudat alatt -, ha teljesíti a belső programját! Így tudat alatt úgy fogja alakítani az életét és a tapasztalásait, hogy azok megfeleljenek ennek a belső elvárásnak és programnak.

A gond abból adódik sokszor, hogy egy korábban meggyökeresedett program (gondolati, vagy érzelmi minta), már annyira részévé válik a személyiségednek, hogy nem is vagy képes felismerni az akadályozó, önszabotáló és végső soron test-és lélekidegen elemet! Amit nem ismerünk fel az ellen védekezni sem tudunk, hiszen nem vagyunk tudatában a létezésének! Én ezt úgy hívom „lappangó-lélek-vírus”, várja a számára kedvező élethelyzetet, amikor előbukkanhat és a belső programja szerint átveheti feletted az irányítást.

A lélek-vírusok jellemzője, hogy a lappangó időszakban sem passzívak, nagyon is aktívan előkészítik a terepet arra, hogy aztán elhatalmasodhassanak.

Egy kicsit erős a hasonlat, de amikor a hozzám fordulók probléma-gócait bogozom ki, gyakran érzem úgy magam mint egy vírusirtó-blokktalanító szakember:)

Az érzelmi viharok és a lélek-vírusok után ideje, hogy lásd mi a kineziológia és konkrétan mi történik egy kezelés vagy ahogy a kineziológusok előszeretettel és frappánsan hívják „oldás” alatt.

Mi a kineziológia?

A kineziológia olyan gyógyító és személyiségfejlesztő természetgyógyászati ág, mely a szervezet szabad energiaáramlásának biztosítását, az energiák útjában álló akadályok feloldását célozza azon az életterületen, ahol pozitív változást szeretnénk elérni.

Biofeedback izomteszt alkalmazásával a kineziológus felszabadítja a gátolt tudatosságot, oldja az energetikai blokkokat, melyeket régi negatív élmények, élethelyzetek, érzések okoztak. A kezelés testi, lelki és szellemi kiegyensúlyozottságot eredményez és lehetővé teszi a szabad választást.

Mi történik egy kineziológiai kezelésen?

A kezelés elején célzott kérdéseket teszek fel, hogy a problémádat minél jobban körüljárjuk és megértsük. Mindeközben enyhe nyomást gyakorlok a kinyújtott karjaidra és így tesztelem az izomválaszokat. Az izmok – egyfajta biofeedback reakcióként – képesek közvetíteni az agy, illetve a test által tárolt információkat, így az általam feltett kérdésekre izmaid erősen tartó vagy elgyengülő izomtónussal „válaszolnak”.

Az első érzelmi-stresszmentesítések után, közösen kialakítjuk az oldás célját, amiért aznap dolgozunk. Majd, az izomtesztelés segítségével azonosítom az adott probléma valódi és gyökér-okát, ezért ezt a fázist oknyomozásnak hívjuk. Ez után kitesztelem a szükséges korrekciókat, azaz azokat az elemeket, melyek az oldást eredményezik. Az, hogy melyik korrekciókat kell éppen alkalmazni az egyéntől, az adott blokk összetettségétől függ. Az izomválaszok segítségével meg tudom állapítani, hogy a kineziológia korrekciós készletéből mit, hányszor és milyen sorrendben kell alkalmazzak, vagy megerősítő gyakorlatként, házi feladatként adjak.

Előadás közben izomtesztelést mutatok be:

Előadás közben izomtesztelést mutatok be.

Amikor izomteszteléssel eljutunk a probléma gyökeréhez, felszínre kerülnek a mélyen rejlő okok. A megfelelő korrekciók alkalmazása során egyrészt a negatív múltbéli eseményekhez fűződő érzelmi töltést semlegesítjük, másrészt pozitív irányba módosítjuk azt.

Kineziológia – Biofeedback izomteszt

Kineziológia - Biofeedback izomteszt

A korrekciók segítségével a felszín alá hatolva, a tudatalattiban keletkezett blokkokat tudjuk kioldani és jelentésüket az oldás során együtt feldolgozni. Az oldást segítő módszerek, szakszóval korrekciók, olyan természetgyógyászati, pszichológiai, pedagógiai és szociológiai módszerekre épülnek, melyek segítségével az oldás minden szinten, tehát testi-lelki-mentális és szellemi szinten is – meg tud történni!

Az alkalmazott korrekciók hatékonyan és eredményesen működnek, gyors változásokat hoznak, mégis gyengédek és fájdalommentesek!

A kezelés részeként összegzésként én fontosnak tartom, hogy átbeszéljük mi történt pontosan, honnan hová érkeztünk, illetve milyen analógiákat ismer fel az illető az éppen oldott problémához, blokkhoz kapcsolódóan. Az oldás végére jellemző állapot a katartikus felszabadulás élménye, a tisztánlátás és a lelki megerősödés alapélménye. Csupa igazi ajándék:)

Végezetül összefoglalom milyen mikor érdemes kineziológust felkeresni és pár kezelés során oldani az életünket hátráltató blokkjainkat:

Milyen esetekben nyújthat biztosan segítséget a kineziológia?

1.Ha önbizalmi, önértékelési problémáink vannak.
2.Ha az érzelmi blokkok testi tüneteket okoznak pl. migrén, szorongás, allergia esetén.
3.Ha úgy érezzük, elakadtunk az önismeret útján.
4.Ha párkapcsolatunk kedvezőtlenül alakul, vagy nem találjuk a hozzánk illő partnert.
5.Ha sikertelennek érezzük magunkat, holott folyamatosan próbálunk kimászni egy gyakran visszatérő kellemetlen élethelyzetből, megszabadulni egy szokásunktól.
6.Ha párkapcsolati és/vagy családi kapcsolatainkat beárnyékolják a gyermekkori emlékek
7.Ha nem tudjuk kezelni a sresszhelyzeteket.
8.Ha kommunikációs problémáink vannak.
9.Ha tanulási nehézségeink vannak, vizsgadrukktól, lámpaláztól szenvedünk.
10.Ha gondjaink vannak a saját nőiségünkkel / férfiasságunkkal.
11.Ha az életünkben nem vagyunk képesek megteremteni a bőséget (pl. állandó pénzzavar esetén hatékony és gyors segítség lehet az erre kifejlesztett „bőség oldás”).

Ha van lehetőséged a könnyebbik utat választani, élj vele! Tényleg bámulatosan gyorsan érhetsz el eredményt… ezért szerettem bele és határoztam el, hogy megtanulom a kineziológia csínját-bínját!

Bővebb információ és oldásra jelentkezés kineziológia oldalamon:
http://kineziologiakezeles.hu>>>


About Pozsgai Nikoletta

Hivatásom az emberek segítése minden lehetséges módon és eszközzel. Mindehhez tanári, természetgyógyászati végzettségeim (életmód tanácsadás-és terápia, kineziológia), tréneri és tanácsadói tapasztalatom adja az alapot, derűs és optimista személyiségem a megtartó erőt, az empátia és szeretet a kommunikációs csatornát:)