A Transzgenerációs Epigenetikus Kineziológia (TEK) és a TEK Tanácsadó

Mi is a Transzgenerációs Epigenetikus Kineziológia?

A TEK Kineziológia személyi, életvezetési, problémamegoldási, stresszredukciós tanácsadó módszer, melynek célja az ügyfél életminőségének, közérzetének javítása belső erőforrásainak aktivizálásával. Az érzelmi stresszek feloldásával hatékonyan befolyásolja a test energia-áramlását, így energetikai egyensúlyt hoz létre.
Mit csinál a TEK Tanácsadó?

A TEK Tanácsadó segíti ügyfelét életmódja, életvitele, életszemlélete megújításában, a minőségileg jobb élet elérésében. Ennek érdekében elsősorban kinziológiai jellegű és coaching technikákat használ az alábbiak szerint:

A Tanácsadás (coaching) megközelítései elég különbözőek. Leginkább a vezetői készségek fejlesztésére használt módszerként terjedt el a köztudatban (és ki nem vezető a saját életében?), de tekintik teljesítménynövelő eljárásnak is, amikor a cél a tanulási teljesítmény fokozása.
Egyes szerzők szerint a coaching lényege a kommunikáció, amelynek során a coach azokat a válaszokat segíti a
felszínre hozni, amiket az ügyfél valószínűleg tud, bár világosan soha nem fogalmazott meg. Mások a coaching tanulás jellegét emelik ki. A coach külső szemlélőként megfigyeli a folyamatokat, és új tettekre, eddig ki nem próbált magatartásformák kipróbálására ösztönözheti ügyfelét. A jó coach nem válaszokat ad, hanem a megfelelő kérdéseket tesz fel.
A kineziológia meghatározásai is eléggé eltérőek. A Professzionális Kineziológusok Nemzetközi Egyesülete által

“a kineziológiai szakágak egy része természetgyógyászati jellegű, egészségügyi szolgáltatásként is értékelhető, zöme azonban nem, mivel képességfejlesztéssel foglalkozik, illetve önismereti, személyiségfejlesztő jellegű.”
lefolytatott egyeztető ülésen a szakma a következő állásfoglalást adta:
A coachnig célja:
  • a teljesítmény növelése,
  • tanulás ösztönzése,
  • önismeret növelése,
  • az alkalmazkodási képesség növelése.
Mire terjed ki a TEK Tanácsadó kompetenciája:
A TEK Tanácsadó kompetenciája nem terjed ki betegségek kezelésére, gyógyítással nem foglalkozik, egészségügyi szolgálatatást nem végez!!!

A TEK Tanácsadás az értékek és jövőkép tisztázásáról és célok kitűzéséről szól, annak érdekében, hogy
az adott személy kielégítő, sikeres és teljes életet éljen. Ennek érdekében feltérképezi a jelenlegi élethelyzetet, döntési helyzetet, és a jövőbeli elérendő cél meghatározására nagy hangsúlyt fektet (ez lehet egy jövőbeli magatartás, döntés, viselkedés vagy érzelem/élethelyzet kezelési módszer).
A fókusz tehát a jövőn van.  A lényeg pedig a Life Progression (LP) azaz a jövő a mostban.

A Transzgenerációs Epigenetikus Kineziológia (TEK) olyan speciális tanácsadó rendszer, mely több
Tehát a TEK Tanácsadó segíti ügyfelét az élet kihívásaival kapcsolatos aktív, hatékony, pozitív, dinamikus problémamegoldásban, mind a business coaching (üzleti tanácsadás), mind a life-coaching (életvezetési tanácsadás) területén.  A TEK Kineziológia az önbizalom, az öngyógyítás, önfejlesztés lehetőségét és eszközeit adja kezünkbe.
idősíkban és dimenzióban vizsgálja a probléma kialakulási és megoldási mintát, s ezzel a legteljesebb tanácsadási lehetőséget biztosítja az ügyfél számára.

Speciális technikákkal feltérképezhető, hogy milyen dimenziókban, melyik generációnkban blokkolódtak, vagy léptek működésbe azok a minták, amelyek a jövőbeli célunk megvalósítását akadályozzák.
Honnan tudhatjuk, hogy elindult a változás folyamata?

Megváltozott emberi kapcsolatok, kiegyensúlyozott, harmonikus életvitel, a testsúly rendeződése a legbiztosabb jelei a változásnak. A generációs háttér feltérképezésének eredményeképpen a kezelések pozitív hatása ügyfelünk családjában is érvényesül.
Miért egyedülálló a TEK megközelítése?

Régi vitatéma, hogy az öröklődés vagy a tanulás élvez-e prioritást, melyiknek van elsőbbsége. A tudományos meghatározás szerint az epigenetika azokkal az öröklődő változásokkal foglalkozik, melyek nem járnak a DNS szekvencia megváltozásával. A DNS átörökítő szerepéről már sokat tudunk, de nem derült fény arra, hogy hol
rejtőzik a DNS-ben nem kimutatható, de mégis továbbadódó betegségek, problémák oka. Vannak olyan jelenségek, melyeket kísérletek során kutatva a tudósok arra a megállapításra jutottak, hogy forrásuk a testben van, de mégsem a génekben kódolt.
A DNS-hez kapcsolódó metilációs mintázat vizsgálata adta meg a kérdésekre a választ. Ez a metilációs mintázat környezeti, külső és belső hatásokra változik, ez a változás mérhető. A több évtizedet átölelő, kisebb szociális és családi közösségek vizsgálatára kiterjedő kutatások során kiderült, hogy pl. az egyik családtagnál –
életkörülményeinek megváltozása következtében kiváltódott – metilációs mintázat változás leképeződött bizonyos idő elteltével a többi családtagnál is. Így kiderült például, hogy családtagunk sorsában nem csak lelkileg osztozunk, de testünkben, fizikai létünkben is követjük őt. Tudományos bizonyíték született arra, hogy nem csak fogantatásunkkal kapunk információkat szüleinktől, generációs vonalunktól, az információfelvétel és
testi beépítése az élet későbbi szakaszában is megtörténik. (Tehát pl. az örökbefogadott gyermek már megszületve “örökölheti” genetikalilag idegen nevelőszülők által átélt traumák testi leképeződését.)
Természetesen felmerül a kérdés hogyan is adódhatnak át mindezek az információk. A tudomány erre még keresi a választ, pedig ott van körülöttünk, igen, ott rejtőzik a bennünket kürülvevő morfogenetikus mezőben, abban az információs térben, melynek része a kollektív tudattalan, a nemzeti, családi, és személyes tudattalan.
Mindaz, ami valaha velünk történt, amit generációs őseink átéltek, amit más dimenziómintában megtapasztaltunk ott van körülöttünk, hatást gyakorol életünkre, gondolatainkra, érzelmeinkre.

Ezzel az információs térrel dolgozunk amikor a Transzgenerációs Epigenetikus Kineziológia protokollja alapján oldásokat végzünk.
***

További információ és jelentkezés TEK tanácsadásra:

Amennyiben szeretnéd megtapasztalni a TEK hatékony módszereit és segítségével feloldani életproblémáid az alábbi elérhetőségeken jelentkezhetsz be tanácsadásra:

1. ezen oldal bal felső sarkában kitöltöd az űrlapot

2. levelet írsz nekem az npozsgai kukac kineziologiakezeles.hu címemre

3. telefonon jelentkezel be a 06-70-336-35-29-es számon (ha nem veszem fel, mert pl. kezelek/tanfolyamot tartok, akkor hagyj üzenetet, írj sms-t!

Bővebben  a Transzgenerációs Epigenetikus Kineziológiáról (TEK) és a TEK tanácsadás nyújtotta

lehetőségekről:

Transzgenerációs Epigenetikus Kineziológia Tanácsadás>>>

Bővebben a kineziológiáról mint önfejlesztő eszközről:

A kineziológia mint önfejlesztő módszer>>>

***

Amennyiben tanácsadóként szeretnél dolgozni, vagy jelenleg már terapeutaként, trénerként dolgozol és szeretnéd megtanulni a TEK módszerét, akkor itt olvashatsz utána a képzés egyes szintjeinek:

About Pozsgai Nikoletta

Hivatásom az emberek segítése minden lehetséges módon és eszközzel. Mindehhez tanári, természetgyógyászati végzettségeim (életmód tanácsadás-és terápia, kineziológia), tréneri és tanácsadói tapasztalatom adja az alapot, derűs és optimista személyiségem a megtartó erőt, az empátia és szeretet a kommunikációs csatornát:)