Gyermekek Kineziológiai Kezelése

tanulási nehézségek oldása

A kineziológia, ezen belül is kifejezetten az edu-kineziológia módszere,  hatékony és gyors  támogató eszköze gyermekeink egészséges fejlődésének, a tanulási folyamatok, a testi-lelki-elmei koordinációs folyamatoknak.

A tanulási nehézséggel és/vagy magatartásbeli, viselkedési problémákkal küzdő gyermekek különösen jól reagálnak a kineziológiai kezelések nyújtotta átfogó, mégis testre szabott módszerekre, alkalmazott korrekciókra, otthon végzett megerősítő/újrakondicionáló gyakorlatokra.

A tanulási problémák hátterében igen gyakran születési komplikáció (pl. oxigénhiány) vagy valamilyen  reflex gátolt működése. Ilyen lehet például a kúszás-mászás nem megfelelő tanulása, végzése, gyakorlása, melynek későbbi komoly következménye lehet a dylexia, dysgráfia, a test koordinációs zavarai, bizonytalanságai mellett.

Az edu-kineziológia  és az alternatív képességfejlesztés integrált módszere a gyermek számára elfogadást, egyenrangúságot és valódi odafigyelést, valamint megoldást nyújt a már évek óta fennálló zavarok, nehézségek, lelki és fizikai tünetek esetén is.

A kezelések a gyermek számára különleges élményt jelentenek, az alkalmazott gyakorlatok gyors javulást, sikerélményt hoznak. A nagyobb gyermekek megtanulják felismerni és kezelni saját stressz-reakcióikat, új módszereket tanulnak a koncentrációs képességük és tanulási képességük javítására, fokozására.

A kineziológia kezelések során a szülő/kísérő, amennyiben ez szükséges bent tartózkodhat.
A gyermekek kezelése  30-60 perces, hogy a fejlődési folyamataikat, figyelmi képességeiket is figyelembe tudja venni.

Az alkalmazott gyakorlatok (pl. Brain-Gym gyakorlatok), korrekciók színesek, vidámak, ezért elősegítik a gyermek koncentrált jelenlétét.

A kineziológia segít a gyermekeknek:

 • önismeretük kialakításában
 • reális önképük felépítésében
 • önbizalmuk erősítésében
 • a környezetükbe való beilleszkedésben
 • a testi koordinációs zavarok kezelésében
 • a tanulási nehézségek (dysfunkciók és más kihívások) oldásában
 • a sikerélmények megteremtésében
 • a saját stressz reakcióik megismerésében, felismerésében és kezelésében
 • az agyi kapacitásaik növelésében, a koncentráció és a fókuszálás képességeinek erősítésében
 • az érzelmeiket felismerni, megélni és kommunikálni
 • a családi változások megértésében, kezelésében, túlélésében
 • az életükben bekövetkezett traumák feldolgozásában

***
Bővebb információért, személyre szabott kérdésekben keressen az alábbi elérhetőségeken, vagy jelentkezzen be online a regisztrációs űrlap kitöltésével!

Pozsgai Nikoletta

kineziológus, kineziológia oktató, életmód tanácsadó-és terapeuta

Mobil: +36-70+336-35-39

E-mail: npozsgai@kineziologiakezeles.hu

Rendelési / konzultációs idő: Budapesten kedd-szerda, Telkiben hétfő-péntek; esetenként változó napokon.

About Pozsgai Nikoletta

Hivatásom az emberek segítése minden lehetséges módon és eszközzel. Mindehhez tanári, természetgyógyászati végzettségeim (életmód tanácsadás-és terápia, kineziológia), tréneri és tanácsadói tapasztalatom adja az alapot, derűs és optimista személyiségem a megtartó erőt, az empátia és szeretet a kommunikációs csatornát:)