Miért olyan hatékony a kineziológia módszere?

Az egyik gyakori izomtesztelési mód

A kineziológia pedagógiai, pszichológiai, szociológiai elemeket is tartalmazó alternatív, holisztikus preventív módszer, melynek célja a test energetikai egyensúlyának helyreállítása a test öngyógyító mechanizmusának aktivizálásával. Ez a gyógyító és személyiségfejlesztő természetgyógyászati ág, a kineziológia szervezetünk szabad energiaáramlásának biztosítását, az energiák útjában álló akadályok feloldását célozza arra az életterületre vonatkozóan, ahol jobbulást, pozitív változást szeretnénk elérni.

A kezelés célja a jelenbeli és múltbéli stresszek feloldása speciális korrekciós technikák segítségével. Az energetikai kiegyenlítés testi, lelki és szellemi kiegyensúlyozottságot eredményez.

Magyarországon legelterjedtebb a Three in One Concepts (Három az Egyben) kineziológiai rendszer, más néven One Brain (Egységes Agy) módszer. A One Brain rendszer nem problémákra és tünetekre fókuszál, hanem az azok mögött megbúvó okokat tárja fel. Az Edu-kineziológia, a Touch for Health, a Stress Release vagy a komplex, legmodernebb tudományos kutatási eredményekre alapozó Transzgenerációs Epigenetikus Kineziológia.

Biofeedback izomteszt alkalmazásával a kineziológia felszabadítja a gátolt tudatosságot, oldja az energetikai blokkokat, melyeket régi negatív élmények, élethelyzetek, érzések okoztak.

Ez a szelíd gyógymód már az első oldás után pozitív változásokat hoz a páciens életébe. A blokkok oldása után a kreativitás és az intuíció nagymértékben jelen lesz életünkben és hozzásegít minket az optimális döntésekhez. Általában három oldás a probléma végleges megoldását eredményezi.

***

A kineziológia Magyarországon 1997 óta a természetgyógyászathoz tartozó hivatalosan elismert szakma.

A kineziológus érzelmi stresszoldást végez, amelynek hatására beindul a szervezet öngyógyító mechanizmusa. Nem a tüneteket kezeli, hanem az okokat tárja fel. A kiindulási pontja az, hogy az életünk során történt múltbéli traumák – amelyekre tudatosan többnyire már nem emlékszünk -, gondokat és betegségeket hoznak létre. Ezek a negatív képek, amelyeket a fejünkben tárolunk blokkolnak bizonyos energiákat, így a teljes egészség érdeklében a blokkokat fel kell oldani. A kineziológiai kezelések célja, hogy visszaállítsa a fizikai, energetikai és lelki egyensúlyt, hogy ezáltal jobbulást, pozitív változást érjen el.

Mi történik egy kineziológia kezelésen?

A kezelés elején célzott kérdéseket teszek fel, hogy a problémádat minél jobban körüljárjuk és megértsük. Mindeközben enyhe nyomást gyakorlok a kinyújtott karjaidra és tesztelem az izomválaszokat. A karod izmai közvetítik az agy, illetve a test által tárolt információkat, gy az általam feltett kérdésekre izmaid erősen tartó vagy elgyengülő izomtónussal „válaszolnak”. Közösen kialakítjuk az oldás célját, amiért aznap dolgozunk. Majd, az izomtesztelés segítségével azonosítom az adott probléma valódi és gyökér-okát, ezért ezt a fázist oknyomozásnak hívom. Ez után egyénre egyénre szabottan kitesztelem a szükséges korrekciókat, az oldás elemeit.

pozsgainikolettakinezbemutato

Előadás közben izomtesztelést mutatok be. A képet készítette: Csapó Ida.

Amikor izomteszteléssel eljutunk a probléma gyökeréhez, felszínre kerülnek a mélyen rejlő okok. A megfelelő korrekciók alkalmazása során egyrészt a negatív múltbéli eseményekhez fűződő érzelmi töltést semlegesítjük, másrészt pozitív irányba módosítjuk.

A továbbiakban a korrekciók segítségével pedig a felszín alá hatolva, a tudatalattiban keletkezett blokkokat tudjuk kioldani és jelentésüket feldolgozni.

Tehát, az energia-egyensúly helyreállítására a kineziológus a rendelkezésére álló korrekciós készletből választ az izomtesztelés segítségével. Ezek a korrekciók hatékonyan és eredményesen működnek, gyors változásokat hoznak, mégis gyengédek és fájdalommentesek.

Nincs korhatár: A keresztbelendítés már csecsemőknél is gyakorolható

A korrekciók lehetnek mozgásos gyakorlatok, akupresszúrás pontok masszázsától a légző és vizualizációs gyakorlatokig széles eszköztárból választottak /teszteltek. A korrekciók többsége bármely korosztály számára könnyen elvégezhető a kezelés során és, amennyiben szükséges otthon is a megerősítő gyakorlatok végzésekor.

Az életközép után is VAN VÁLASZTÁS!

A kezelés után

A kezelés végén átbeszéljük a  hozott problémát, és az oldás során feltárt okokat, blokkokat. A hozott probléma  származhat az élet bármely területéről, fizikai, lelki, egzisztenciális természetű vagy bármi, ami hozzánk kapcsolódik – az allergiáktól, a legkülönbözőbb betegségeken vagy éppen a tanulási nehézségen, beilleszkedési, viselkedési zavarokon át, az önértékelési, önbizalmi, testképi, függőségi problémákig.

A kezelések között megerősítő gyakorlatok teszik teljessé a kineziológia terápiás hatékonyságát. Nem hagyjuk, hogy két kezelés között a kliens visszatérjen a régi kerékvágásba, a megszokott, bár kétségtelen káros beidegződéseihez.

Miért nem vagyunk sokszor képesek meglátni a kiutat a saját élethelyzetünkből?

Gyakran azért sem vagyunk veszünk észre egy lehetséges alternatív megoldást egy adott szituációban, mert maga a probléma/konfliktus/kihívás annyira stresszel bennünket, hogy maga a stressz folyamat is blokkolja a kiút meglátását. A kineziológiai korrekciók segítségével már a kezelés elején oldjuk a stresszes állapotot és így képessé válik a kliens a problémájának konkrétabb megfogalmazására, tudatosítására.

A megoldás azért is rejtve maradhat előttünk, mert valamilyen korlátozó hiedelem vagy hitrendszer gátolja a tisztánlátásunkat. A korlátozó hiedelem vagy hitrendszer, olyan téves, stresszhelyzet által “tanult”, többnyire vélt igazság, ami  voltaképpen nem igaz és amire semmi szükségünk ahhoz, hogy harmóniában éljünk és haladjon előre az életünk. A gyakorlatban például felismerhető arról, hogy valamiről eleve eldöntöttük, hogy mekkora, milyen, hogy működik, kész reakciónk van rá… még az előtt, hogy az a valami valóban megnyilvánulna.

Például, ha valaki hitrendszerében szerepel az a kondicionálás, hogy “a pénzért keményen meg kell dolgozni’, akkor nem lesz képes könnyedén pénzt keresni és hajlamos lehet a túlmunkára. Egyszerűen akkor érzi jól magát – tudat alatt -, ha teljesíti a belső programját! Így tudat alatt úgy fogja alakítani az életét és a tapasztalásait, hogy azok megfeleljenek ennek a belső elvárásnak és programnak.

A kezelés menetéről, díjáról, tartalmáról, lefolyásáról itt találsz  bővebb információkat:

A kezelésekről bővebben>>>

Ha személyes oldásra szeretnél jönni, itt tudsz bejelentkezni:

Keresztneved:*
Vezetékneved:*
E-mail címed:*
Telefonszámod időpont egyeztetéshez:*
Milyen időpontokban érsz rá (de, du, hétköznap, hétvégén)?:*
Hol laksz (a várost, Bp. esetében a kerületet elég megadnod)?:*
Miben, melyik életterületen keresel segítséget?:*
További megjegyzésed, kérésed, kérdésed::

Jelentkezésedet pár percen belül visszaigazoljuk a megadott e-mail címeden!

További érdekes olvasmány:

A kineziológia mint lehetőség: Vess véget az önszabotázsnak és légy önmagad szövetségese!>>>

About the Author

Hivatásom az emberek segítése minden lehetséges módon és eszközzel. Mindehhez tanári, természetgyógyászati végzettségeim (életmód tanácsadás-és terápia, kineziológia), tréneri és tanácsadói tapasztalatom adja az alapot, derűs és optimista személyiségem a megtartó erőt, az empátia és szeretet a kommunikációs csatornát:)