A Transzgenerációs Epigenetikus Kineziológia (TEK) és a TEK Tanácsadó

Mi is a Transzgenerációs Epigenetikus Kineziológia?

A TEK Kineziológia személyi, életvezetési, problémamegoldási, stresszredukciós tanácsadó módszer, melynek célja az ügyfél életminőségének, közérzetének javítása belső erőforrásainak aktivizálásával. Az érzelmi stresszek feloldásával hatékonyan befolyásolja a test energia-áramlását, így energetikai egyensúlyt hoz létre.
Mit csinál a TEK Tanácsadó?

A TEK Tanácsadó segíti ügyfelét életmódja, életvitele, életszemlélete megújításában, a minőségileg jobb élet elérésében. Ennek érdekében elsősorban kinziológiai jellegű és személyiségfejlesztő technikákat használ az alábbiak szerint:

A kineziológia meghatározásai is eléggé eltérőek. A Professzionális Kineziológusok Nemzetközi Egyesülete által lefolytatott egyeztető ülésen a szakma a következő állásfoglalást adta:
 “a kineziológiai szakágak egy része természetgyógyászati jellegű, egészségügyi szolgáltatásként is értékelhető, zöme azonban nem, mivel képességfejlesztéssel foglalkozik, illetve önismereti, személyiségfejlesztő jellegű.”
Mire terjed ki a TEK Tanácsadó kompetenciája:
A TEK kineziológia© nem egészségügyi és nem pszichológiai módszer, nem célja betegségek kezelése, nem egészségügyi szolgáltatás, művelése nem tartozik az egészségügyi, sem a pszichológiai tevékenységek körébe!
A TEK Tanácsadás az értékek és jövőkép tisztázásáról és célok kitűzéséről szól, annak érdekében, hogy
az adott személy kielégítő, sikeres és teljes életet éljen. Ennek érdekében feltérképezi a jelenlegi élethelyzetet, döntési helyzetet, és a jövőbeli elérendő cél meghatározására nagy hangsúlyt fektet (ez lehet egy jövőbeli magatartás, döntés, viselkedés vagy érzelem/élethelyzet kezelési módszer). A jelenben dolgozunk a jövőért. 
Összefoglalásképpen:

A TRANSZGENERÁCIÓS EPIGENETIKUS  KINEZIOLÓGIA© személyi, életvezetési, problémamegoldási, stresszredukciós coaching és tanácsadó módszer, melynek célja a kliens életminőségének, közérzetének javítása belső erőforrásainak aktivizálásával.  Célja az önismeret, a cselekvő önfejlesztés, az alkalmazkodási képesség, a stresszredukciós képesség növelése. A tanácsadói folyamat mind a tanácsadó, mind a kliens részéről cselekvő együttműködést igényel. A coaching alapkoncepciója: problémáinkra a válaszok bennünk vannak, s ezeket a válaszokat, megoldásokat a személyes TEK© Tanácsadó segítségével felszínre tudjuk hozni, képesek leszünk hasznosítani az életünkben.
A TEK© Tanácsadó segíti kliensét az élet kihívásaival kapcsolatos aktív, hatékony, pozitív, dinamikus probléma-megoldásban az életvezetési tanácsadás keretén belül – támogatja abban, hogy önmagára találjon, hogy megtalálja helyét és feladatát az életben; átlássa a sorsát uraló erőket, eseményeket; s feloldódjanak azok a blokkok, melyek akadályozzák mindebben.
A TEK Életvezetési Analízis© az energetikai-érzelmi stresszek feloldásával hatékonyan befolyásolja a test energia-áramlását, így energetikai egyensúlyt hoz létre; valamint az önbizalom, az öngyógyítás, önfejlesztés lehetőségét és eszközeit adja a kliens kezébe, támogatva az élet kihívásaival kapcsolatos aktív, hatékony, pozitív, dinamikus problémamegoldást. 
A TEK Tanácsadó© segíti kliensét életmódja, életvitele, életszemlélete megújításában, testi-lelki-érzelmi egészsége megőrzésében, a minőségileg jobb élet elérésében. A TEK Tanácsadás© az értékek és jövőkép tisztázásáról és célok kitűzéséről szól, annak érdekében, hogy az adott személy kielégítő, sikeres és teljes életet éljen. A TEK Tanácsadó© feltérképezi a jelenlegi élethelyzetet, a döntési szituációt, valamint a jövőbeli elérendő cél meghatározására is nagy hangsúlyt fektet (ez lehet egy jövőbeli magatartás, döntés, viselkedés avagy érzelem/élethelyzet-kezelési módszer). A fókusz tehát a jövőn van: Life Progression (LP) azaz a jövő a mostban.
Honnan tudhatjuk, hogy elindult a változás folyamata?

Megváltozott emberi kapcsolatok, kiegyensúlyozott, harmonikus életvitel, a testsúly rendeződése a legbiztosabb jelei a változásnak. A generációs háttér feltérképezésének eredményeképpen a kezelések pozitív hatása ügyfelünk családjában is érvényesül.
Miért egyedülálló a TEK megközelítése?

Régi vitatéma, hogy az öröklődés vagy a tanulás élvez-e prioritást, melyiknek van elsőbbsége. A tudományos meghatározás szerint az epigenetika azokkal az öröklődő változásokkal foglalkozik, melyek nem járnak a DNS szekvencia megváltozásával. A DNS átörökítő szerepéről már sokat tudunk, de nem derült fény arra, hogy hol rejtőzik a DNS-ben nem kimutatható, de mégis továbbadódó betegségek, problémák oka. Vannak olyan jelenségek, melyeket kísérletek során kutatva a tudósok arra a megállapításra jutottak, hogy forrásuk a testben van, de mégsem a génekben kódolt.
A DNS-hez kapcsolódó metilációs mintázat vizsgálata adta meg a kérdésekre a választ. Ez a metilációs mintázat környezeti, külső és belső hatásokra változik, ez a változás mérhető. A több évtizedet átölelő, kisebb szociális és családi közösségek vizsgálatára kiterjedő kutatások során kiderült, hogy pl. az egyik családtagnál – életkörülményeinek megváltozása következtében kiváltódott – metilációs mintázat változás leképeződött bizonyos idő elteltével a többi családtagnál is. Így kiderült például, hogy családtagunk sorsában nem csak lelkileg osztozunk, de testünkben, fizikai létünkben is követjük őt.
Tudományos bizonyíték született arra, hogy nem csak fogantatásunkkal kapunk információkat szüleinktől, generációs vonalunktól, az információfelvétel és testi beépítése az élet későbbi szakaszában is megtörténik. (Tehát pl. az örökbefogadott gyermek már megszületve “örökölheti” genetikailag idegen nevelőszülők által átélt traumák testi leképeződését.) Természetesen felmerül a kérdés hogyan is adódhatnak át mindezek az információk. A tudomány erre még keresi a választ, pedig ott van körülöttünk, igen, ott rejtőzik a bennünket körülvevő morfogenetikus mezőben, abban az információs térben, melynek része a kollektív tudattalan, a nemzeti, családi, és személyes tudattalan. Mindaz, ami valaha velünk történt, amit generációs őseink átéltek, amit más dimenziómintában megtapasztaltunk ott van körülöttünk, hatást gyakorol életünkre, gondolatainkra, érzelmeinkre.

Ezzel az információs térrel dolgozunk amikor a Transzgenerációs Epigenetikus Kineziológia protokollja alapján oldásokat végzünk.
***

További információ és jelentkezés TEK tanácsadásra:

Amennyiben szeretnéd megtapasztalni a TEK hatékony módszereit és segítségével feloldani életproblémáid az alábbi elérhetőségeken jelentkezhetsz be tanácsadásra:

1. ezen oldal bal felső sarkában kitöltöd az űrlapot

2. levelet írsz nekem az npozsgai kukac kineziologiakezeles.hu címemre

3. telefonon jelentkezel be a 06-70-336-35-29-es számon (ha nem veszem fel, mert pl. kezelek/tanfolyamot tartok, akkor hagyj üzenetet, írj sms-t!

Bővebben  a Transzgenerációs Epigenetikus Kineziológiáról (TEK) és a TEK tanácsadás nyújtotta lehetőségekről:

Transzgenerációs Epigenetikus Kineziológia Tanácsadás>>>

Bővebben a kineziológiáról mint önfejlesztő eszközről:

A kineziológia mint önfejlesztő módszer>>>

***

Amennyiben tanácsadóként szeretnél dolgozni, vagy jelenleg már terapeutaként, trénerként dolgozol és szeretnéd megtanulni a TEK módszerét, akkor itt olvashatsz utána a képzés egyes szintjeinek:

Ki lehet 1. szintű TEK Tanácsadó©?

Aki:

– elvégezte a TEK ©® I/A-B. szintjeit

– elvégezte a TEK II. Rekonstrukciós Kineziológia 1. és Metabolikus Kineziológai 1. szintjét

– elvégezte a TEK Tanácsadó modul I. szintjét

– elvégezte a TEK III. Rekonstrukciós Kineziológia 2. és Metabolikus Kineziológai 2. szintjét

– sikeres TEK Tanácsadó vizsgát tett

– a jogtulajdonossal szerződést kötött a névhasználattal kapcsolatban, s vállalta a szerződésben foglalt továbbképzési, minőségbiztosítási és egyéb kötelezettségeket.

 

Ki lehet 2. szintű, Professzionális TEK Tanácsadó©?

Aki:

– elvégezte a TEK IV. TRIGON szintjét

– elvégezte a TEK IV. Dimenziómátrix szintjét

– elvégezte a TEK Tanácsadó modul II. szintjét

– sikeres 1. szintű TEK Tanácsadó vizsgát tett

– sikeres 2. szintű TEK Tanácsadó vizsgát tett

– a jogtulajdonossal (dr. Varju Márta) szerződést kötött a névhasználattal kapcsolatban, s vállalta a szerződésben foglalt továbbképzési, minőségbiztosítási és egyéb kötelezettségeket.

Mikor indulnak a következő TEK képzések?

TEK OKTATÓI KÉPZÉSEK:

Basic TEK Tréner (TEK Alaptréner): jogosultsága van a TEK I/A., TEK I/B. TEK II. szintek oktatására

Advanced TEK Tréner (TEK Haladó Tréner): jogosultsága van a TEK III. és TEK IV. szintek oktatására.

Meghatározott TEK továbbképző tréningek oktatására mind a Basic, mind az Advanced Trénerek jogosultságot nyernek, a jogtulajdonos Dr Varju Mártával történő megállapodás alapján. További információ a TEK oktatóképzésekről: www.europakademia.hu

About Pozsgai Nikoletta

Hivatásom az emberek segítése minden lehetséges módon és eszközzel. Mindehhez tanári, természetgyógyászati végzettségeim (életmód tanácsadás-és terápia, kineziológia), tréneri és tanácsadói tapasztalatom adja az alapot, derűs és optimista személyiségem a megtartó erőt, az empátia és szeretet a kommunikációs csatornát:)