Transzgenerációs Epigenetikus Kineziológia

A Transzgenerációs Epigenetikus Kineziológia©® bemutatása (Forrás: www.epigenetika.hu)

Az epigenetika egy orvosi tudományág, amely az öröklődő változásokkal foglalkozik DNS változások nélkül. A DNS-hez metilcsoportok kapcsolódnak, melyek meghatározott mintázatot alkotnak. A metilációs mintázat környezeti hatásokra változik, minden ember metilációs mintázata az évek során változik.

Genetikai örökítőanyagunkhoz, a DNS-hez kapcsolódó metilcsoportok meghatározott mintázatot alkotnak. A Metilációs mintázat minden embernél az évek során környezeti hatásokra változik.

A változások MÓDJA egy családon belül azonos, azaz ÖRÖKLŐDIK. Ez azt jelenti, hogy a genetikai anyag nem változik, de a gének működése igen, a gének EMLÉKEZNEK, a szerzett betegségek is átörökíthetőek az utódokra.

Az epigenetika tudományos választ adhat jó néhány olyan kérdésre, amelyre eddig csak elméleti válaszaink léteztek. A tanulás fontosabb vagy a genetikai öröklődés? Magyarázatot kapunk arra, hogy miért jelent olyan sok embernek problémát az elhízás, vagy hogy miként lehet egy családban hajlam egy adott típusú rákra anélkül, hogy bármilyen egyértelmű nyoma lenne a DNS-ben. Egyebek között a skizofrénia, a bipoláris betegség és a cukorbetegség kialakulásának hátterében sem genetikai, de mégis örökletes tényezőket sejt több kutató.

A kineziológia alternatív és komplementer jellegű, pedagógiai és pszichológiai elemeket is tartalmazó készség-, képesség-, és személyiségfejlesztő prevenciós jellegű holisztikus módszer.

Mint holisztikus egészségügyi rendszer – hatékonyan befolyásolja a test energia-áramlását, az érzelmi stresszek feloldásával energetikai egyensúlyt hoz létre a testben, s aktivizálja öngyógyító mechanizmusát. A kineziológus segíti kliensét életmódja, életvitele, életszemlélete megújításában, testi-lelki-érzelmi egészsége megőrzésében, a betegségek megelőzésében és gyógyításában, az öngyógyítás folyamatában, a betegség mögött álló problémák feltárásában, a rehabilitációban, személyiségfejlődésében, a minőségileg jobb élet elérésében. Ennek érdekében kineziológiai módszerei mellett természetgyógyászati, mentálhigiénés, pedagógiai, szociológiai, pszichológiai módszereket alkalmaz.

A kineziológia – mint holisztikus egészségügyi rendszer – az önbizalom, az öngyógyítás, önfejlesztés lehetőségét, eszközeit adja kezünkbe, s emellett hatékonyan befolyásolja testünk energia-áramlását, s egyre nagyobb teret hódit a lelki egészség helyreállitásában.

A Transzgenerációs Epigenetikus Kineziológia©® (TEK©®) egy olyan speciális kineziológiai rendszer, mely nem csak azt vizsgálja, hogy a testünk energetikai rendszérében hol történt az elakadás, hanem négy idősíkban

–          jelenben,

–          korregresszióban,

–          generációban,

–          és egyéb dimenziókban azt is, hogy mikor történt az adott blokk.

Így gyakorlatilag a legteljesebb kezelési lehetőséget biztosítja kliens számára.

Az egyes tanfolyami részek fokozatosan ismertetik meg a résztvevővel a különböző idősíkokban történő munkát, és fokozatosan, az egyén terhelhetőségét figyelembe véve oldja a poblémákhoz kapcsolódó stresszt.

Kineziológiai módszerekkel eredményesen kezelhetők ezek a jellegzetes problémák.

Speciális kineziológiai technikákkal feltérképezhető, hogy a melyik generációnkban blokkolódtak, vagy léptek működésbe azok a gének, amelyek a mi életünkben a problémákat okozzák. A kezelések során komoly eredményt érhetünk el táplálkozási szokásaink azonosításával (metabolikus folyamatok) valamint lelki traumáink, letapadt, leragadt érzelmeink felderítésével és korrekciójával (rekonstrukció). Megváltozott emberi kapcsolatok, fogyás, kiegyensúlyozott életvitel a legbiztosabb jelei a változásnak. Mivel generációs problémával dolgozunk, így a kezelések pozitív hatása kliensünk családjában is érvényesül.

***

Jelentkezés Transzgenerációs Epigenetikus Kineziológiát alkalmazó egyéni kezelésre:

Ha megtetszett a módszer és szeretnél egyéni kezelésre jelentkezni oldal bal  oldalán az űrlap kitöltésével megteheted vagy az npozsgai kukac kineziologiakezeles.hu címemre írt levélben, a 06-70-336-35-29-es telefonszámon!
***
Kiegészítésként:
Dr. Varju Márta – az Európa Akadémia igazgatója, a professzionális kineziológia szak vezető oktatója és a kineziológia mesterem:) készítette bemutató anyag a transzgenerációs epigenetikus kineziológiáról… ne ijedj meg a szavaktól:)

About Pozsgai Nikoletta

Hivatásom az emberek segítése minden lehetséges módon és eszközzel. Mindehhez tanári, természetgyógyászati végzettségeim (életmód tanácsadás-és terápia, kineziológia), tréneri és tanácsadói tapasztalatom adja az alapot, derűs és optimista személyiségem a megtartó erőt, az empátia és szeretet a kommunikációs csatornát:)