Transzgenerációs Epigenetikus Kineziológia I. szintű Tanfolyam

Transzgenerációs Epigenetikus Kineziológia – TEK©® 

Dr Varju Márta rendszere

I. szint

TEK I. szint A. része: 5 nap
TEK I. szint B. része: 5 nap

Tematika:

 • TEK I/A.A kineziológia fogalma, lényege, a TEK© Kineziológia meghatározása. Epigenetikai alapok. TEK© anamnézis: információfeltárás a klienssel, az első találkozás. Izomtan – elmélet, gyakorlat. Cook energetikai gyakorlat. Neuroliphatikus és neurovascularis területek a kineziológiában, ezek beazonosítása, korrigálása. Hipertóniás és hipotóniás izmok. Előtesztek, tesztelés a négyfejű combizmon és az elülső deltaizmon. Információtesztelési gyakorlat. Az Öt elem és az Alarmpontok a kineziológiai rendszerekben, lokalizáció, gyakorlat.TEK© Kineziológiai alaptechnikák: Előtesztek, NV pontinformációk, Kormunka, Információtárolás, Blokkpont, Érzelmi Stresszoldási Technikák.TEK© Protokoll – általános TEK© oldási módszer: Anamnézis, Blokkpont, Kormunka, Energetikai és Érzelmi korrekciók – ezzel az oldási menettel a hallgató képes lesz bármely – tesztelhető életkorú/állapotú kliens problémáival hatékonyan foglalkozni.Legfontosabb Stresszes Kapcsolatod – LSK – oldása: Az oldás során feltérképezzük a kliens élet- és kapcsolatrendszerét,  korrigáljuk leginkább megterhelő kapcsolatait – legyen az személyek közötti, önmagával kapcsolatos, vagy akár egy életmintával összefüggő –, s így, a mintegy 3-4 alkalmat felölelő oldási sorozat végére életének több kritikus, megoldatlan területén tapasztalhat a kliens pozitív változást.

  Jelentkezés feltétele: nincsen

  TEK I/B.

  Kineziológiai genetika – epigenetika, stressz. Epigenetikus Mintázat.

  Generációs Térkép és Mintakövetési Analízis: „Generációs Oldás” –  Speciális oldási menet, melynek során a tanácsadó kliensével együtt elkészíti annak Generációs Térképét (Generation Map) minimálisan 3-4 oldásra elosztva, felhasználva ehhez a személyes emlékezet, a családi fényképek, és az izomtesztelés által nyújtott információkat. Az oldás kormunkában és generációs térképen történik. A mintaként követett, a morfogenetikus mezőben továbbadódó generációs viselkedés-, esemény-, életút- és sorsválasztási modellek felszínre hozatala és oldása az eljárás célja.

  Jelentkezés feltétele: TEK I/A. elvégzése.

A TEK I. szintű képzés teljes időtartama, A és B szint együtt: 10 nap

A tanfolyam helyszínei: Telki (8km-re Budapesttől) TEK I. A. esetében, illetve Bp. 1072 Erzsébet krt. 58. I. em. 1. a TEK I. B. részét illetően. Szállás helyben is megoldható mindkét helyen alap hozzájárulási költség mellett (2000Ft/éj). A környéken számos étkezési lehetőség, élelmiszer bolt a ház alsó szintjén is van.

TEK I. tanfolyam díja:

TEK I/A. 6 nap

78.000.-Ft + áfa = 99.060 + jegyzet (3150.-Ft+ áfa = 4.000.-Ft)

TEK I/B. 4 nap

52.000.-Ft + áfa = 66.040.- Ft + jegyzet (3150.-Ft+ áfa = 4.000.-Ft)

A tanfolyam oktatója:

Pozsgai Nikoletta TEK Haladó Tréner, természetgyógyász kineziológus, életmód-tanácsadó és terapeuta

A tanfolyamra jelentkezni a noionmegvalositas KUKAC gmail PONT com e-mail címen lehet! Vagy itt az űrlapon keresztül:

Keresztnév:
Vezetéknév:
E-mail cím:*
Melyik tanfolyamra jelentkezel?: TEK I. A. AlapszintTEK I. B. Alapszint Generáció

TEK II. A. metabolikus kineziológia

TEK II. B. rekonstrukciós kineziológia

TEK III. A. Dimenzió mátrix

TEK III. B. Trigon

TEK mini Érintés

TEK mini Szívcsakra

Megjegyzésed, kérdésed felém:


Plusz érték a tanfolyamot nálam végzők számára:

1. Támogató Közösség. Célom, hogy a jó minőségű képzés mellett, a nálam tanulók egymás támogatására ott lévő, közösséggé tudnának válni. Tudom, hogy milyen fantasztikus érzés, ha olyanokhoz fordulhatsz, akiknek nem kell magyaráznod mi történik benned, és akik azonnal készek is a segítségnyújtásra. TEK tanfolyamtársaim és oktatótársaim, ha olvassátok köszönet nektek azért, hogy így tudunk működni, együtt egymásért!:)

2.  Marketing Támogatás. Azt is tudom, hogy milyen nehéz elkezdeni a saját tevékenység megismertetését, a klienskör kiépítését. Ezért a a nálam végzetteknek külön támogatást adok a tevékenységük elkezdésében, bővítésében,  marketingjében, a klienskommunikációban. Az induló ÉnMárka képzéseimen máris kedvezménnyel vehettek majd részt!

Bővebben a Transzgenerációs Epigenetikus Kineziológiáról és a TEK képzésről:

A Transzgenerációs Epigenetikus Kineziológia©® (TEK) Dr Varju Márta rendszerének bemutatása

TRANSZGENERÁCIÓS EPIGENETIKUS  KINEZIOLÓGIA© személyi, életvezetési, problémamegoldási, stresszredukciós coaching és tanácsadó módszer, melynek célja a tanfolyami résztvevő, avagy a kliens életminőségének, közérzetének javítása belső erőforrásainak aktivizálásával.

A TEK tanfolyamok során az oktató, valamint a Tek Coach-Tanácsadó© segíti kliensét/ügyfelét abban, hogy önmagára találjon, hogy megtalálja helyét és feladatát az életben; átlássa a sorsát uraló erőket, eseményeket; s feloldódjanak azok a blokkok, melyek akadályozzák mindebben.

TEK Életvezetési Analízis© az energetikai-érzelmi stresszek feloldásával hatékonyan befolyásolja a test energia-áramlását, így energetikai egyensúlyt hoz létre; valamint az önbizalom, az öngyógyítás, önfejlesztés lehetőségét és eszközeit adja a kliens kezébe, támogatva az élet kihívásaival kapcsolatos aktív, hatékony, pozitív, dinamikus problémamegoldást.

A TEK Oktató és a TEK Coach-Tanácsadó© segíti hallgatóját, kliensét életmódja, életvitele, életszemlélete megújításában, testi-lelki-érzelmi egészsége megőrzésében, a minőségileg jobb élet elérésében. A TEK kineziológia módszere az értékek és jövőkép tisztázásáról és célok kitűzéséről szól, annak érdekében, hogy az adott személy kielégítő, sikeres és teljes életet éljen. Ennek érdekében feltérképezi a jelenlegi élethelyzetet, a döntési szituációt, valamint a jövőbeli elérendő cél meghatározására is nagy hangsúlyt fektet (ez lehet egy jövőbeli magatartás, döntés, viselkedés avagy érzelem/élethelyzet-kezelési módszer). A fókusz tehát a jövőn van: Life Progression (LP) azaz a jövő a mostban.

Transzgenerációs Epigenetikus Kineziológia© (TEK) olyan speciális coaching-tanácsadó rendszer, mely négy idősíkban
(jelenben, kormunkában, generációs munkában és egyéb dimenziókban)
vizsgálja a probléma kialakulási és megoldási mintáit, s ezzel a legteljesebb coaching-tanácsadási lehetőséget biztosítja a kliens/ügyfél számára.

Speciális technikákkal feltérképezhető, hogy milyen dimenziókban, melyik generációnkban blokkolódtak, vagy léptek működésbe azok a minták, amelyek a jövőbeli célok megvalósítását akadályozzák. Megváltozott emberi kapcsolatok, kiegyensúlyozott, harmonikus életvitel, a testsúly rendeződése a legbiztosabb jelei a változásnak. A generációs háttér feltérképezésének eredményeképpen a kezelések pozitív hatása ügyfelünk családjában is érvényesül.

Régi vitatéma, hogy az öröklődés vagy a tanulás élvez-e prioritást, melyiknek van elsőbbsége. A tudományos meghatározás szerint az epigenetika azokkal az öröklődő változásokkal foglalkozik, melyek nem járnak a DNS szekvencia megváltozásával. A DNS átörökítő szerepéről már sokat tudunk, de nem derült fény arra, hogy hol rejtőzik a DNS-ben nem kimutatható, de mégis továbbadódó betegségek, problémák oka. Vannak olyan jelenségek, melyeket kísérletek során kutatva a tudósok arra a megállapításra jutottak, hogy forrásuk a testben van, de mégsem a génekben kódolt.

A DNS-hez kapcsolódó metilációs mintázat vizsgálata adta meg a kérdésekre a választ. Ez a metilációs mintázat környezeti, külső és belső hatásokra változik, ez a változás mérhető. A több évtizedet átölelő, kisebb szociális és családi közösségek vizsgálatára kiterjedő kutatások során kiderült, hogy pl. az egyik családtagnál – életkörülményeinek megváltozása következtében kiváltódott – metilációs mintázat változás leképeződött bizonyos idő elteltével a többi családtagnál is. Így kiderült például, hogy családtagunk sorsában nem csak lelkileg osztozunk, de testünkben, fizikai létünkben is követjük őt. Tudományos bizonyíték született arra, hogy nem csak fogantatásunkkal kapunk információkat szüleinktől, generációs vonalunktól, az információfelvétel és testi beépítése az élet későbbi szakaszában is megtörténik. (Tehát pl. az örökbefogadott gyermek „örökölheti” a genetikailag idegen nevelőszülők által átélt traumák testi leképeződését.)

Természetesen felmerül a kérdés hogyan is adódhatnak át mindezek az információk. A tudomány erre még keresi a választ, pedig ott van körülöttünk, igen, ott rejtőzik a bennünket kürölvevő morfogenetikus mezőben, abban az információs térben, melynek része a kollektív tudattalan, a nemzeti, családi, és személyes tudattalan. Mindaz, ami valaha velünk történt, amit generációs őseink átéltek, amit más dimenziómintában megtapasztaltunk ott van körülöttünk, hatást gyakorol életünkre, gondolatainkra, érzelmeinkre. Ezzel az információs térrel dolgozunk amikor a Transzgenerációs Epigenetikus Kineziológia protokollja alapján oldásokat végzünk. 

Az izomtesztelés a TEK©-ben elsősorban nem funkcióvizsgálati mód, hanem direkt információ-szerzési eszköz.

A TEK kineziológia© nem egészségügyi és nem pszichológiai módszer, nem célja betegségek kezelése, nem egészségügyi és nem pszichológiai szolgáltatás, művelése nem tartozik az egészségügyi, sem a pszichológiai tevékenységek körébe!

Jelentkezés:

A tanfolyamra jelentkezni a noionmegvalositas KUKAC gmail PONT COM e-mail címen vagy ezen az oldalon feljebb a már látott űrlapon keresztül!

***

Miért érdemes megismerni, megtanulni és a praxisba illeszteni a Transzgenerációs Epigenetikus Kineziológia módszerét?

Erről olvashatsz bővebben itt:

Kineziológia képzés, támogató gyógyító közösség és marketing támogatás>>>

További érdekességek, tudnivalók, referenciák:

 
 
 
 
 
Támogató közösség, mentorálás és gyakorló klubok
 
A nálam végzett TEKeseknek külön zárt FB-os csoportja van, melybe minden tanfolyami résztvevő meghívást kap. Ugyanígy a jogtulajdonosok zárt csoportjaiba is meghívást kaphattok.  A tanfolyam egyes részei közötti és a tanfolyam utáni kapcsolattartás, kérdés feltevés, a kollégák véleményének kikérése lehetővé válik. A nálam végzettek számára gyakorló alkalmakat is szervezek, melyeken mentorként magam is jelen vagyok. 
 

Segítség a Marketingben és Személyes márka építésbenSaját tapasztalatból tudom, hogy a gyakorlás és a támogatás mennyire fontos. Ezért a TEK tanfolyamot nálam végzettek számára plusz előnyként támogatást adok a praxis megkezdésében, az énmárka és a személyes marketing (offline és online) kiépítésében. Ha a csoport egésze nem szeretne ilyen képzést, akkor az ilyen témájú tanfolyamaimat jelentős kedvezménnyel fogjátok tudni elvégezni. Az ÉnMárka tréning tematikáról bővebben itt olvashatsz>>>Várlak szeretettel a TEK 1. szintű képzésén!

TEK 1 csoport tanulás közben

TEK 1 csoport tanulás közben

 Mit tegyél, ha szeretnél jönni?

 Amennyiben szeretnél jönni, úgy:
1. írj a noionmegvalositas KUKAC gmail PONT com címemre /vagy töltsd ki az űrlapot feljebb
2. jelentkezésedet visszaigazolom és küldöm a jelentkezési lapot, melyet kitöltése után küldj majd vissza
3. a tanfolyamba való részvételedet visszaigazolom, mely után indítsd el az előleg/teljes összeg utalását a visszaigazoló levélben majd megadott számlaszámra.
4. ennek beérkeztét megerősítem és megküldöm számodra a tanfolyamra felkészítő anyagot.
5. majd képzési nap reggelén találkozunk és megkezdődik a képzésed

***

Gyakori kérdések a TEK kapcsán:

Lehetséges, hogy 10 nap alatt kineziológussá váljon valaki ezzel a képzéssel?

Nem. Hiszen a kineziológus nevet ma az ETI vizsgával rendelkező, természetgyógyász kineziológusok viselhetik. Ezt a magam részéről 2006-ban szereztem meg.  Az én esetemben tehát jogosult a (természetgyógyász) kineziológus név használata ÉS a TEK tanácsadó, valamint oktató nevek használata. A 10 napos képzés – TEK I. esetében – az első szint elvégzését jelenti, mely az első lépcsőfok a TEK tanácsadóvá váláshoz. Ezt követi a TEK II. tanfolyam, majd a TEK III. szintek (szakmai protokoll) plusz a Coach Modul. Mindezek elvégzése után lehetséges a TEK Tanácsadó vizsga letétele után Transzgenerációs Epigenetikus Kineziológia Tanácsadóvá válás. Fontos különbség, hogy a kineziológus egészségügyi tevékenységet végez, míg a TEK tanácsadó személyi tanácsadást.

Ezt jobban megvilágítandó, hasznos ha érted a következőket.  A kineziológia képzés ma Magyarországon két irányban zajlik:

1. Természetgyógyász kineziológus (ez kb. 1.5-2 év, melyből egy év a természetgyógyász (TGY) -egészségügyi (EÜ) képzések ideje, ebből vizsga az ETI-ben majd jöhet a szakirányú képzés – itt kineziológia, és abból már elég akár fél éves képződés is (pl. One Brain I.-III. szintek, Edu-K vagy TFH I.-IV)
2. A másik irány a tanácsadó képzés, ez nem egészségügyi, hanem személyi tanácsadó képzés. Ezért itt nincs TGY és EÜ előképződés. Marad a kineziológia képzés:)

Tehát, akkor mire elegendő a 10 nap?

A 10 nap a TEK 1. képzés ideje, vizsgázni TEK tanácsadóként a TEK I. (10 nap) TEK II. (8nap) TEK III. (8nap) és a coach modul (6 nap) elvégzése után lehet. Ez normálisan 1 év leforgása, alapvetően a résztvevő anyagi ráfordítási lehetőségei és önismereti hátterének függvénye.  A TEK I. alapvetően a  kineziológia fogalmával, működési alapelveivel, az izomtesztelés elsajátításával, és az oldásokhoz szükséges alaptechnikák elsajátításával foglalkozik. Az izomtesztelésben szerzett gyakorlat biztosítása mellett, két teljes oldási menetet is elsajátítanak a TEK I. tanfolyam résztvevői: LSK, azaz legstresszesebb kapcsolat oldási menete és a generációs oldási menet .

Ha van benned kétely, olvasd el hogyan és miben fejlődtek a TEK I. szintű tanfolyam során tanítványaim:

Hitet vetek – önbizalmat aratok / TEK tanfolyam élményei>>>

Akkor van igazán értelme, ha egymás után mindkét szintet el tudja végezni az ember?

Ha szeretnél a TEK-kel dolgozni és a munkádat szakmai elhivatottsággal szeretnéd végezni, mindenképpen érdemes több képzést elvégezni, beleértve  a TEK I./II./III./IV. szintjeit és a szervezett speciális oldási meneteket tartalmazó egynapos képzéseket (pl. érintés blokkok). A szakmai önképzés igényén túl, a tanácsadó vizsga miatt az első két szintet és a coach modult mindenképpen el kell végezni.  De már az első szint anyagával megtanulhatod a Legstresszesebb Kapcsolatod oldási menetét és a generációs oldás alapjait, a korregressziót és az érzelmi stresszoldás alaptechnikáit.

Ki lehet TEK tanácsadó?

A TEK Tanácsadó©® az lehet, aki sikeresen elvégezte a TEK I. (9 nap) valamint a TEK II. (A és B szintek együtt 8 nap), TEK III. (A és B szintek együtt 8 nap) valamint a Coach modult (6 nap),  majd sikeresTEK tanácsadó vizsgát tett.

Miből áll a TEK tanácsadói vizsga?

A vizsga két részből áll: Írásbeli elméleti és szóbeli gyakorlati vizsga a TEK I.-II.-III. és a coach modul anyagából.

Sikeres vizsgát követően igazolást állítunk ki a képzés elvégzéséről, valamint a vizsga letételéről.

A vizsgabizottság összetétele: a módszer két alapítója, valamint a képzőhely oktatója, Pozsgai Nikoletta.

A vizsga díjköteles: a vizsga díja 15 000 Ft +áfa

Szükséges-e ETI vizsga a TEK Tanácsadóként való működéshez?

Nem szükséges. A kineziológia képzésben elkülönítetten szerepel a tanácsadó képzés és a természetgyógyász kineziológus képzés. A tanácsadóvá váláshoz nem szükséges sem az Egészségügyi és a Természetgyógyász Alapmodulok elvégzése és vizsgája, sem a kineziológia szakvizsga letétele. Amennyiben már végzett természetgyógyász kineziológus vagy a TEK elvégzése kiegészítő jelleggel ajánlott.

Van-e és szükséges-e továbbképzés a TEK rendszerén belül?

Amennyiben most kezded kineziológiai tanulmányodat, nagyon jó alapot ad a rendszerlátó, hatékony és célzott oldási menetekkel dolgozó TEK. Természetesen minden segítő szakmában dolgozó számára alapvető fontosságú az önképzés és szakmai továbbképzés. Erre a TEK rendszerén belül is lehetőség van a TEK III. és IV. szintjeinek elvégzésével, valamint a TEK minitanfolyamokkal (pl. Érintés blokkok), illetve további már a coaching és/vagy a természetgyógyászat tárgy -és képzéskörébe tartozó további képzések elvégzése.

Milyen címen lehet dolgozni TEK tanácsadóként?

A TEK tanácsadói tevékenység személyi szolgáltatás és nem egészségügyi tevékenység. Adóköteles jövedelemszerző tevékenységnek minősül.

***

Amennyiben először ki szeretnéd próbálni és saját magad is megtapasztalnád a TEK hatékony módszereit és  segítségével feloldani életproblémáid az alábbi elérhetőségeken jelentkezhetsz be tanácsadásra:

1. ezen oldal bal felső sarkában kitöltöd az űrlapot

2. levelet írsz nekem az npozsgai kukac kineziologiakezeles.hu címemre

3. telefonon jelentkezel be a 06-70-336-35-29-es számon (ha nem veszem fel, mert pl. kezelek/tanfolyamot tartok, akkor hagyj üzenetet, írj sms-t!

Bővebben  a Transzgenerációs Epigenetikus Kineziológiáról (TEK) és a TEK tanácsadás nyújtotta lehetőségekről:

Transzgenerációs Epigenetikus Kineziológia Tanácsadás>>>

Bővebben a kineziológiáról mint önfejlesztő eszközről:

A kineziológia mint önfejlesztő módszer>>>

***

Amennyiben tanácsadóként szeretnél dolgozni, vagy jelenleg már terapeutaként, trénerként dolgozol és szeretnéd megtanulni a TEK módszerét, akkor itt olvashatsz utána a képzés egyes szintjeinek és szeretnéd átlátni a további képzési szinteket is itt találsz róluk információt:

About Pozsgai Nikoletta

Hivatásom az emberek segítése minden lehetséges módon és eszközzel. Mindehhez tanári, természetgyógyászati végzettségeim (életmód tanácsadás-és terápia, kineziológia), tréneri és tanácsadói tapasztalatom adja az alapot, derűs és optimista személyiségem a megtartó erőt, az empátia és szeretet a kommunikációs csatornát:)