TEK-es Tanítványok Visszajelzéseiből

Milyen célokkal jöttek a tanítványok a TEK tanfolyamra?
“Azzal a céllal mentem, hogy közelebb kerülhessek a munkához, a mit végezni akarok. Önmagamon belül pedig arra jutottam, hogy ez a legjobb módszer arra, hogy felkészítsen arra munkára, amit végezni akarok. Hiszen azon kívül, hogy ténylegesen tanulok, jobb emberré válok.” P. Évi, Budapest
***
“Nekem a tanfolyammal az a célom, hogy kineziológusként dolgozhassak majd a jövőben. A tanfolyami és az itthoni tapasztalásaim azt mondatják velem, hogy talán van is keresni valóm ebben a szakmában:).”
***
“Hogy milyen belső célokkal jöttem? Egyszerűen csak változtatni akartam az életemen, a saját lábamra akartam állni végre. A szabadságommal pedig a függetlenségemet akartam kivívni.
Egyszerűen késztetést éreztem, hogy meglépjem. Elégedetlen voltam az életemmel, ill. annak bizonyos részével, a munkámban nem tudtam kiteljesedni. Nem éreztem magaménak, nem tudtam változtatni dolgokon, mert a rendszer úgy sem engedte volna( egészségügy). A jól megérdemelt megbecsülés ( a betegektől megkaptam, csak a főnökömtől nem) emberi és anyagi vonzata is hiányzott. Ráadásul a munkahelyeimen a rám rakott teher az idővel párhuzamosan nőtőn nőtt.(…) Szóval évek óta érlelődött bennem a vágy, hogy v.mi másba , v.mi újba fogjak, ami az enyémnek érzek és ÉN vagyok.” (F.E., Székesfehérvár)
***
“Tanulni, fejlődni, letenni azt, amit szükséges. Majd, átadni az eddig megszerzett és a még megszerzendő tudásom. Megélni azt, akinek és amiért születtem. Használni fizikálisan és szellemileg, érzelmileg. Segíteni magamon és másokon. Valóban megélni, csinálni. Saját lábra állni. Elég volt a megfelelésből. A mások szekerét “fillérekért” tolni-ból. Ennél többnek érzem azt az időt, pénzt és munkát, amit eddig belefektettem. Saját vállalkozást akarok, ahol szívesen és örömmel dolgozom, mert tudom, hogy hasznos vagyok és azt teszem, amit szeretek. Ez a tanfolyam az első lépés és aztán jön a többi. Itt megtaláltam azt a motivációt, ami eddig hiányzott.”
Mit fogalmaztak meg a tanítványok, mint a legfontosabb felismeréseik, megéléseik a tanfolyam során?

“Az oldások óta anyuval való kapcsolatom átfordult, anyut teljesen eltaszítottam magamtól, jelenleg nemcsak hogy engedem, de szinte átérzem a fájdalmát amit én is okoztam neki. Miután rájöttem, hogy Ő ÉN, és ugyanazon problémákkal küzd,mint jómagam, megváltozott a viszonyunk. Érzem, hogy elfogadom, és Ő is engem. Ez generációs minta a családunkban. Hatalmas lehetőség számunkra,hogy a generációs oldásokkal változtathatunk életünkön.”

***

“Magamban mindenképpen a lazulást láttam meg elsőként. És bennük is. Másodikként pedig a bizalmat, önbizalmat. Először azt hittem, nehéz lesz a munka egy összeszokott csapattal. Közben pedig könnyed volt és vidám. Amivel még dolgom van, le kell tennem sok-sok blokkomat. El kell hinnem , hogy ERŐS vagyok.  Magabiztos és szerethető.”
***
“Nem kell azért ennem, hogy boldoggá tegyem magam. Az Én “alacsony rezgésszintem” mindennek az oka. Ha nem állok önmagam és önmagam közé, minden megy a maga útján.
 Vannak mások is, akiknek félelmeik vannak, de mindannyian szerethető emberek vagyunk. És akár sikeresek is lehetünk azáltal, amit önmagunkon keresztül tanulunk meg.
A Társaim a számomra megfelelő csoport! Befogadtak-elfogadtak, mintha velük kezdtem volna. Kedves szeretetteljes  vidám társaság.Emoji Bízhatom az emberekben! Újra.”
***
“A három legfontosabb dolog, amit kaptam: 1.Tudás. Elméleti és spirituális. 2. Felismertem, hogy a férfi energiával kapcsolatos félelmeim korlátoznak, és hogyan tartanak távol önmagamtól.  3. Azt a megerősítés kaptam, hogy jó a választott utam, csak HAGYNOM kell a folytatást.”
***

“Természetesen sok volt bennem a kétely, de hát a puding próbája az evés.Sosem tudom meg, ha nem próbálom meg. Mindenesetre a lelkesedés megvolt bennem. Ez nem annyira jött le a tanfolyam alatt. Igen mert másra számítottam. Megtanulok tesztelni. Figyelek és tanulok, megtanulok tesztelni, segítek  másoknak és boldogan hazajövök. Milyen egyszerű? Hát nem ez  történt, mint kiderült. A tanfolyam sok mindenre rádöbbentett: legnehezebb dolog az önmagammal  való foglalkozás, önmagam elfogadása volt. Mindig is tudtam önbizalom hiánnyal küzdök, de gondoltam pozitívan állok a helyzethez és minden rendben lesz. Egyszerre több mindent akartam véghezvinni , elsőként tanulni, megtudni mire vagyok képes, a helyemet megtalálni, magamhoz mérten mindenkinek megfelelni, miközben a saját problémámmal voltam elfoglalva. Feszültségemnek  az oka talán az volt, hogy tudatosa elkezdtem foglalkozni önmagammal. 3 nagyon fontos dologra jöttem rá: Szeretettel kell elfogadni magamat. A figyelmemet a helyzet problematikus részéről inkább a megoldások irányába kell tolni. Többet kell foglalkoznom magammal, azzal hogy ki is vagyok igazán.  Honnan jövök és hova tartok.”

***

“Röviden, tömören meg tudom fogalmazni, hogy mi bánt. Mi az, amit akarok. ( Ma gyakoroltam is. 10 határozott mondat. Féltem, de tudtam, hogy ki “kell” mondanom. Megkönnyebbültem. A válasz, az összhang lett.) “

 ***

“Életemben időnként megjelenni vélem a szinkronicitást, ezért szeretnék még elmesélni nektek v.mit. A tanfolyam napján, miután végeztünk betértem egy élelmiszerboltba, de régies kifejezés. A boltban egy újságos pult mellett haladtam el, de v.mi ösztönös  megállásra késztetett. A kezem már nyúlt is, és lekaptam a ezoterikus magazin havi kiadványát.Ez azért érdekes , mert nagyon ritkán veszek újságot.  Már csak itthon Fehérváron olvasgattam. Kiderült , több cikk miatt is érdemes volt megvennem. Az újjászületésről szólt: idézek “ amennyiben hétévente nem iktatunk be életünkbe változásokat, akkor biztosak lehetünk abban, hogy a sors ezt megteszi helyettünk. “ Hát nálam ez megtörtént. Mindig félretoltam a vágyaimat, mondván úgysem sikerülhet, butaság, úgy sem értek hozzá.  Azt is olvastam még a belső tehetség akkor tud kibontakozni igazán, ha a belső gátakat feloldjuk. Hát  ez az oldásoknak köszönhetően megtörtént és  valamivel oldottabbá tett, megszűnt a savanyú citrom állapot. Tehát életem jelenleg egyik vezető szava kitartás, és bizalom az élethez.”

Hogyan fejlődtek a tanfolyam társak?
“Ugyanolyan nehézségekkel küzdenek, mint bármelyikünk. Kinek mi jutott, ki mit vállalt be az életébe. Valakinek tükröt mutatunk, valaki a régi énjét ismeri fel a másikban. Egy biztos folyamatosan fejlődtünk.  Mindenki megküzdött a kis démonjaival. “
***
“Önbizalomban és lényegre koncentrálásban. Határozottságban és önértékelésben. A keménységből a lágyságba átmenetben, és a mások elfogadásában. A megnyílásban és ennek elfogadásában mind érzelmileg, mind fizikálisan. A sebezhetőség felvállalásában. “

***
“Örömmel láttam az előző tanfolyamon lejátszott meccsek teljes oldódását. A nyílt kiváncsiság volt helyett jelen, hogy kinél hogyan és mi? Az öröm, hogy mennyit javultunk és fejlődtünk. Pontosabban fogalmazva, hogy mennyivel közelebb kerültünk önmagunkhoz és ezáltal a többiekhez is. Az új csoporttagunk befogadása teljes természetességgel. A kemény, elutasító zárkózottságból az egyre lágyabb nyitottság felé mozdulás érzékelhető mindannyiunkon.
Amit magamon megfigyeltem, hogy amikor elakadok, akkor keményítek be. Hál’istennek ott volt Nikol és annyit mondott “finomabban”. Ezekben a pillanatokban éreztem rá, hogy a keménység mennyire távolít, a lágyság mennyire közelít egymáshoz bennünket. Az elfogadása magamnak és a másiknak. Így erősítve a kapcsolatokat és a barátságokat. Ma már tudom mindezt.”
***
“Az egyik társammal mély kapcsolatom alakult ki, olyannyira, hogy a tanfolyam után elkísértem és megvártam amíg indul a busza, beültünk beszélgetni egy pohár vörös bor mellett 🙂 Jó volt most olvasni azt a sok mindent ami veled történt ilyen rövid időn belül. (…)  ráncai kisimultak, lágyult az arca 🙂 (…)  azt mondta megerősítettem őt, hogy bízzon önmagában. (…)   rövid időn belül belesimult a csoport dinamikájába, én is és a többieken is azt tapasztaltam, hogy rövid időn belül befogadtuk. (…) azt láttam, hogy az előző tanfolyamhoz képest határozottabb lett és ontotta a humorát felém 🙂 Köszönöm mindnyájatoknak, hogy vagytok.”
***
 Nikol úgy kezdte a TEK II. tanfolyamot, hogy kellene előtte-utána fotókat készíteni, mert annyit fog változni a generációs munka hatására az arcunk. Nos, még nem vagyunk a végén, de egész más arcok jöttek most, mint első alkalommal. Ha összegeznem kellene, azt mondanám, hogy kinyíltak az arcok. Enyhültek, eltűntek ráncok. A szemek nyitottabbak lettek. “
***
Milyennek láttak a tanítványok, mint oktató?
“Rendkívül helyesen ítéli meg a helyzeteket(embereket), és néha úgy érzem a vesénkig lát.,- de hát ilyennek kell lennie egy vérbeli kineziológusnak!. Ami nagyon tetszett, hogy egy szinten tud beszélgetni a tanítványaival , nincs alá-fölé rendeltségi viszony. A tiszteletet így is megkapja tőlünk Nikol, hiszen elismerésre méltó a tapasztalata, tudása és emberismerete. Nem akarom agyon tömjénezni, de az oktatásra születni kell, és Nikol erre született.  ”  Emese
***
“Nikollal kapcsolatban azt tudom “csak” írni, amit már korábban írtam és mondtam. A fókuszáltsága, de ugyanakkor mindenre kiterjedő figyelme,  profizmusa, meleg szeretetteljes határozottsága nekem szárnyakat ad minden pillanatban.  KÖSZÖNÖM!!!!!!!!! Nem szeretek példaképek állítani, mert mindenki más, máshogyan éli meg a dolgokat, de ha én fele ennyire is fel tudok nőni a feladathoz, nagyon boldog leszek! Nagyon várom a TEK II-t! “
***
“Nikol! Mint tudod, szeretek hozzád járni, mert hagyod, hogy a magam útját járjam. Szeretném érezni és tudni, hogy olyan empátiás készséggel rendelkezem, mint te. Szerintem az anyag átlátható és érthető, mindegy, hogy ki hogyan gondolkodik. Szerettem látni az oldásaidat, mert én gyakorlattal összekötve könnyebben értem és jobban beépül. Összességében nagyon tetszett. A dominancia harcok kezelése különösen. Már nagyon várom a folytatást. Addig meg, gyakorolom a türelmet, és a tanultakat. ” Pálfi Évi, Budapest
***
“Nagyon szeretem benned azt, hogy tudod ki hol tart, átlátod és fókuszáltan, nagyon pontosan, esszenciálisan egy mondatban megfogalmazod azt a láncszemet ami pont hiányzik az adott téma teljes megértéséhez, ami teljessé és kerekké teszi bennem azt ahol tartok és megvilágítva a következő lépcsőt amin dolgoznom kell. Hálás köszönet érte.”
***
TEK II. Metabolikus kineziológia utáni visszajelzésekből:
“Sokkal nagyobb rendet tartok magam körül. Folyamatosan csinosítom a lakásomat. Most látom értelmét. Egyre többször veszek fel szoknyát. (30 éve szinte csak nadrágban jártam.) Sokkal több vizet iszom, mint eddig. Szeretek magamra nézni a tükörben, és azzal foglalkozom, hogy elég csajos e? Addig variálom, amíg pont olyan, amilyennek én szeretem. 🙂 Ja! Sokkal több gyümölcsöt és zöldséget eszem. Egyre jobban múlik a cellulitiszem. Anyukámmal oldottabb a kapcsolatom.”
***

“Kissé kifáradtam, de közel sem annyira, mint a TEK I-es tanfolyam után. Mint mindig most is sok élmény ért, ami feldolgozásra vár bennem. Mindenesetre pozitív változásokat éltem át, természetesen mindezt nektek is köszönhetem, és neked is Nikol ( mikor láttad és megérezted, hogy helyzet van és szóbeli mankót adtál számomra) és segített visszaállítani a még gyenge lábakon álló lelkemet.  Próbálgatom a szárnyimat, haladok, nem várok még magamtól  túl sokat, de az igyekezet meg van bennem. Mindenkinek még egyszer ez úton szeretném megköszönni a bátorítást, nagyon jól esett!”

***

“A metabolikus kineziológiában én személy szerint látok fantáziát… Mármint, hogy ezzel komolyabban is foglalkozzam:)”

***

“Tudjátok, akkor és ott, amikor Nikol a dohányzással kapcsolatban mutatta meg a technikát. Azt kívántam, hogy bárcsak éreznétek azt az energia áramlást és felszabadulást, amit én éreztem. Az ellenállás megtapasztalása, amikor a beakadáshoz ért. Hatalmas élmény volt, hogy minden idegszálammal arra figyeljek, hogy folyamatosan tudjam mondani a mondatot és még higgyek is benne. Ezek után jó volt újra látni azt a független Évit, aki voltam és reményeim szerint megint leszek. “
***
“Az öröm érzésén még dolgoznom kell :). Köszönöm társamnak, hogy nyomogattad apu mintáinak nyomógombjait mert az érintés oldáson prioritásként vele dolgozhattam. Generációsan azt a mintát hordoztam, hogy nem a szívük vágyát követve, hanem beleragadva, megkövülve, megfagyva egy helyzetbe, bizonytalanság, döntésképtelenség félelmétől vezérelve mozdulatlanná váltak, megfosztva önmagukat az élet örömeitől, nem kifejezve érzéseiket, vágyaikat, a cselekvésük teljes hiányában mégis arra várva, hogy majdcsak történik valami jó, vagy a külvilág majd segít. Ez egy hatalmas felismerés volt, köszönet érte, mostanra állt össze a kép :)”
***
“A dohányzás mára központi kérdéssé vált, erre újra dolgoztunk az egyik tanfolyami társammal a szokáskontroll módszerrel, szembesültem azzal, hogy jócskán volt bennem ellenállás. Több felismerés született, saját magamon megtapasztalhattam milyen egy akkut eset :), hálás köszönet érte Nikol, megmutattad mit kell ilyenkor tenni és mondani. Köszönöm, hogy megszülethettem és az életet választottam.” (Kriszti)
***
“Döbbenetes volt a magamról alkotott belső képpel való szembesülés. Minden egyes pontja igaz, amit Nikol abból a 4 móricka-rajzból kiolvasott! Nekem valahogy az egész 4 nap ekörül a téma körül forgott, hogy nő vagyok-e, milyen nő vagyok stb. Kezdődött a rajzokkal, majd az Érintés Oldási menet tette fel az i-re a pontot. Az oldás után azt éreztem, hogy igen, most a helyére került a dolog bennem. Minden szuper, jó nő vagyok, ide nekem az oroszlánt is! “

Az Érintés Minitanfolyam kapcsán érkezett visszajelzés:

“Az érintés oldások, közül az egyik, a kisfiamhoz fűződő kapcsolatomról szólt. Felnyílt a szemem és újabb felismerésre tehettem szert. Egyre inkább látom, és megerősítést is kaptam az élettől, hogy jó helyen vagyok, még akkor is ha néha sziklákkal , kövekkel kirakott nehezített útnak is tűnik ez az út. “
***
Ismét nagy élmény volt. Ez a rész áll eddig a legközelebb hozzám. Megérteni, hogy mennyire fontos számomra az érintés minden formája. Szeretet nyelvemben a minőségi idő áll az első helyen. A második az érintés. Azonban most már tudom, hogy egyenlően fontos mindkettő.”
***
“Az első nagy lépés amit a Tek I. tanfolyam után megtettem, hogy felmondtam a “biztonságot adó” munkahelyemen. Hagytam történjenek az események, ez segített hozzá, hogy figyeljem érzéseimet és bár a döntést meghoztam belül mégis bizonytalanságot éreztem. Így a TEK II.-n a biztonság megtalálásán dolgoztunk, hálásan köszönöm segítséget hiszen új mintát tanulhattam általa. Felismertem, hogy a biztonságot nem a külvilágban kell keresnem, nem személyhez vagy helyhez kötött, a biztonság bennem van és ott van ahol én vagyok :). Egy másik társam segített abban a felismerésben, hogy a jövőbe menekültem az érzéseim elől, amivel nem akartam szembesülni azt egyszerűen átugrottam, tehát amitől féltem az nem volt, nem létezett.
***
“Rendkívül jó dolog látni egy sokkal szélesebb horizontot. A hab a tortán! Szerdán jött a hír, hogy meghalt a volt apósom. Eleinte nem éreztem semmit, és pont ez volt az, ami felhívta a figyelmemet a menekülésre. Az érzéseim elől. Szép fokozatosan hagytam, hogy érezzek. Aztán jött a mély szomorúság. Aztán a fájdalom, hogy egyedül vagyok. És ekkor, az eddigiekkel ellentétben (majd én feldolgozom egyedül), felhívtam egy barátomat, hogy szükségem lenne egy kis lelki támogatásra. Átjött és pont azt adta, amire szükségem volt. A jelenlétét ereje. Köszönöm nektek a sok, sok pozitív visszajelzést és dicséretet. Ti adtátok a szárnyakat!”
***
Jó hangulat – Érzelmi biztonság. A tanfolyamokon mindig kialakul egyfajta intim, biztonságos közeg, melyben egyre könnyebbé válik az érzések megélése, s annak kifejezése, összességében pedig az önelfogadás és az önszeretet, s vele az empátia:

“Köszönöm Nektek, hogy általatok mindezt felfedezhettem, megérthettem, megélhettem, elérhettem……köszönöm a szeretetet, amit ez a kis közösség nyújt egymásnak. Nagyon várom az újabb találkozást, az új felfedezéseket….látni rajtatok is a változást, megosztani egymással az örömöt….nagyon jó érzés. Nikol, minden jó…minden úgy áramlik, úgy történik, ahogy annak történnie kell. Tanulunk, fejlődünk, haladunk….szeretünk:)”

***

“Jó érzés volt megengedni magamnak kifejezni azt ami bennem van és elmondani, ezáltal megértés, felszabadultság érzése járt át és elkezdtem a jelenben élni, ahelyett, hogy hol a múltba menekültem, hol pedig a jövőbe. “
***
“Rájöttem tartozom valahová, és lett egy második családom, hiszen olyan közel kerül az ember ilyenkor egymáshoz, még akkor is ha ez egy átmeneti időszak és egyszer ennek is vége lesz, jelentős momentuma marad az életemnek. “
***
” Jó volt megélni hogy tartozom valahová, egy közösséghez, ahonnan nem néznek ki a másságomért. Köszönöm a szünetközi beszélgetéseket!:) “
***
” Hálás vagyok, hogy ezzel a csapattal tanulhatok, csupa nyitott ember, akik bátran felvállalják önmagukat. “
***
…és a tanfolyamok során megélt oldások eredményeiből:

“Két meghatározó oldásom volt a tanfolyamon a pénz témájában. Az egyik a „Pénzért meg kell szakadni” szlogen generációban, a másik az Érintés. Én nem éreztem utána, hogy ekkora hatása lesz bármelyiknek.  Fura is volt a saját közömbösségem, mert máskor izgatottabb, lelkesebb szoktam lenni. Most 5 napja az a helyzet, hogy könnyedén teszem a dolgom, a pénz pedig áramlik felém. Megtörtént a felismerés…..képes vagyok sok pénzt keresni. Ez bámulatos, hiszen akár eddig is képes lehettem volna….de nem voltam. Pont annyit kerestem, amennyit megengedtem magamnak. Ehhez képest most ennek a háromszorosa az, amit befogadtam…..és tudom, hogy elérhető, képes vagyok rá. Jelenleg (a naptáram szerint) 8 nap alatt lesz annyi pénzem, mint máskor közel 1 hónap alatt!”

***

“A sok saját oldódás mellett nagyon jó érzés volt azt érezni, hogy jól tudtam segítségére lenni a páromnak. Ez nagyon jó érzés volt, és sok önbizalmat ad.”
***

“Valódi nyitottság (A látszat ellenére, zárkózott vagyok) Nincs mitől, kitől félnem. (magamat korlátozom). Még mindig van bennem fenntartás az anyukámmal szemben, mindannak ellenére, hogy az anyasággal kapcsolatban döbbenetes felismerésre jutottam. Ez egy szelet a tortából. A többit is szeretném, mert érzem, hogy sokkal könnyebb lesz. Már mostanra sokat javult. Hogy teljesen érthető legyen. Ma a Lackó fiam, általam kapott egy lehetőséget állás változtatásra. Ügyintézés közben ajánlották fel nekem a segítséget. Ezek után, egy helyen megkérdeztem, hogy nekem nincs-e lehetőségem ott dolgozni? Vigyem be az önéletrajzom. Ez volt a válasz. Ja! Ez már a második lehetőség. 🙂 Javult a kisugárzásom.”

***

“Azóta világosan látom a céljaimat és a tennivalóimat is. Sőt! Látom a fontossági sorrendet. Hi-hi, ahogy ezeket a mondatokat leírtam, ráéreztem a 20 éves céltudatos önmagamra. Heuréka élmény. Az ” egyszer már megcsináltam, másodszor is megy” élménye.
***

“Mióta hazajöttem a tanfolyamról gyökeres fordulatot vettek a dolgok. Délelőttől egészen estig „dolgoztam”, oldottam minden nap. Ez egészen biztosan az oldások eredménye, hiszen eddig napi egy, maximum két kliensem volt. ”

***

“Az Érintés oldás pozitív következménye a közvetlenség, a szeretet kimutatása, megélése….végre. Ez vagyok, én vagyok! És egy vers, amit a buszon, hazafelé jövet a tanfolyamról írtam. Megosztom, hiszen külön öröm, hogy 17 éve nem tudok írni….addig rengeteg verset írtam és egyszer csak nem ment, nem tudtam, nem értettem az okát. Az Érintés oldásban jöttem rá, hogy 20 éves koromban (a vágyott és meg nem érintettségnél, oda-vissza) blokkolódott a versírás is, mint érzelem kifejezés. Szóval a vers:

Lényem rejtekében, mélyen legbelül, mindentől elrejtve izzó mag feszül…..ismeretlen, ismerős üdvözöllek: Oh, ha tudnád, mily régóta kereslek!Mindig itt voltál velem, mint lelkemben szunnyadó tüzes őselem….megengedem, gyere velem, suhanj át szomjazó testemen….érints meg engem, szakadjon a gát, érzem jöhetsz, nincs akadály….megengedem, táncolj velem, tedd hát teljessé az életem…izzó mag, robbanj belém, az új ízeket hozd most felém…..Öröm az élet és öröm a tánc, öröm a létem és öröm a vágy…..Vágyból valóságba lépek, s mit szeretnék most végre megélem….Lelkem gátjai omlanak, nincsenek már sziklára épített kőfalak. Ledobtam immár az ősök láncait, feloldva generációk rég cipelt átkait….átjárod minden sejtemet, simogatod ujjongó, szabad lelkemet……magamba engedtelek, üdvözlöm most veled az új életet!

Most bizonyosságot, erőt érzek magamban…..ez az erő a mag, a Magam…..úgy értelmezem ezt a verset, hogy az a mag, önmagam, akit bezártam nagyon mélyre, mert féltem, hogy mit szólnak hozzá mások….szóval ez a mag most betöltötte a helyét.”

***

Milyen további teendőket láttak meg a résztvevők tanfolyam során?
“A következő lépés. Web lap és reklám, aztán hajrá! Csinálni. Bár már kicsiben alkalmazom, az utamba akadó embereken. Egy dolgot nagyon szem előtt tartva! Csak akkor, ha kérik tőlem. “
***
“Nekem erősödnöm kell még abban, hogy ezt a motivációt fenntartsam és higgyem, hogy sikerül a kitűzött célt elérnem. Kérlek, hogy drukkoljatok és biztassatok. Időnként noszogassatok!! “
***
“Nagyon élveztem az oldásokat (…)vel és bőven tudott mit adni és tanítani az Érzések oldás (…)vel. Úgy érzem elindultam egy úton amire végre rólam szól, de ez még szokatlan és félelmetes is. Bár a felmondásomat követően megéltem a felszabadultság érzését, mégis visszavágynék a megszokott, önbüntető, rutinos mindennapokba. ( Nem véletlenül vagyok/ voltam Nedvesség) Sok mindent látok már és a megérzéseim is annyira kristálytiszták, hogy öröm őket követni, mégis olyan mintha csak most kezdeném. Egyre több sorsmintát, viselkedésmintát fedezek fel, ahogy a családfát és magamat kutatom. Ezekkel kell folytatnom.”
***
“A négy nap alatt  veletek nagyon sok pozitív tapasztalatot szereztem magamról, de azt is éreztem, hogy mintha egy mázsás követ toltak volna rám 🙂 és alatta görnyednék (a gerincbetegek felbukkannak nálunk a családi krónikában is !) Néha azt érzem, hogy eljöttek értem a tanítóim és velük kell mennem, noha nem érzem magam felkészültnek. Ki kell lépnem az életbe, pedig elbújnék szívesen, de tudom, hogy ezt már nem lehet. Voltam már ilyen helyzetben életemben, és nagy levegőt vettem és átléptem az akadályt, ….ezen kell dolgozzak legközelebb.”
***

Megszületett a következő célom: bizalom, féltékenység, ehhez hozzáteszem immár az ősbizalmat, az áramlást minden területen és az egybeszeretést. “ 

***

 “Tudom, hogy sok a munka önmagamon….és ez mindig így lesz! De ez pont így jó, mert fejlődni öröm, felfedezni, kutatni, keresni izgalom. Hálás vagyok minden felismerésért, mert tudom, hogy ez megint egy változás. ….és minden változással közelebb kerülök önmagamhoz. “

About Pozsgai Nikoletta

Hivatásom az emberek segítése minden lehetséges módon és eszközzel. Mindehhez tanári, természetgyógyászati végzettségeim (életmód tanácsadás-és terápia, kineziológia), tréneri és tanácsadói tapasztalatom adja az alapot, derűs és optimista személyiségem a megtartó erőt, az empátia és szeretet a kommunikációs csatornát:)